Sakal Yağı ve Sakal Balsamı Hakkında Her şey

Sakal Yağı ve Sakal Balsamı Hakkında Her şey - Mühle Tıraş Kültürü

Sizin de sakal bakımına bakış açınız çoğunluk gibiyse, muhtemelen tüm sakal ürünlerinin temelde aynı olduğunu düşünüyorsunuz. Ancak gerçek şu ki, sakal ürünlerinin her biri, aslında belirli bir amaca hizmet etmek için tasarlanmış farklı ürünlerdir.  Bu yazımızda, sakal bakımında en popüler ürünlerden ikisine daha yakından bakacağız: sakal yağı ve sakal balsamı. Her birinin ne işe yaradığını, nasıl kullanılacağını ve faydalarını anlatacağız. Bu yazının sonunda, tam olarak hangi ürünün sizin ve sakalınız için doğru olduğunu öğreneceksiniz.

Sakal yağı nedir?

Sakal yağı, sakalınızı nemlendirmeye ve yumuşatmaya yardımcı olan, durulanmayan bir bakım ürünüdür. Sakal yağı, sakal ve cilt tarafından emilen taşıyıcı yağlar ve esansiyel yağların karışımından yapılır. Taşıyıcı yağlar kaşıntı ve pul pul dökülmeleri azaltmaya yardımcı olurken, esansiyel yağlar nemlendirme, yumuşaklık ve parlaklık gibi faydalar sağlar.

Sakal yağının sakal bakımındaki kullanım amacı, öncelikli olarak sakalı nemlendirmek ve sakalın yumuşak, parlak bir görünüme sahip olmasıdır.

Mühle sakal yağının içeriği ve sağladıkları:

Öncelikle bilmelisiniz ki, Mühle’nin tüm kozmetik ürünleri bitkisel içerikli ve oldukça konsantre ürünlerdir. Yani, az miktarda kullanım ile yüksek etkiye sahip zengin içeriğe sahiplerdir.

Mühle sakal yağı, sakalı ve sakal altında kalan deriyi nemlendirir, yumuşaklık verir, kaşıntı ve döküntüyü önlemeye yardımcı olur. Sakal köklerine kan akışını uyararak büyümeyi destekler.

Badem yağı: Saç için kullanılan en yaygın yağlardan biridir, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Bu lüks yağ, gözenekleri tıkamadan, cildinizi ve sakalınızı nemli ve yumuşak tutmaya yardımcı olur.

Üzüm çekirdeği yağı: Nem oranını dengeler, akne ve sivilce önlenmesine yardımcı olur. Hücre yenileyici özelliği vardır, leke, yanık, sivilce gibi izlerin onarılmasına yardımcı olur.

Avokado yağı: Sayısız faydası vardır ancak sakal bakımında kullanılmasının ana nedeni, sakal yapısını iyileştirerek sakalın sağlıklı şekilde uzamasını destekler. Sakal kökünde ce ciltte koruyucu bir bariyer görevi üstlenerek, özellikle kışın sert rüzgâr ya da sert iklim koşullarında nem kaybının önlenmesine yardımcı olur.

Jojoba Yağı: Sakal ve altında kalan deriyi yatıştırır, kırılmaları onarır, kepeklenmeyi önlemeye yardımcı olur. Güçlü bir nemlendiricidir.

Argan yağı: Mühle’nin tüm erkek bakım, tıraş ve sakal bakım ürünlerinde bulunan bir içeriktir. Hem de sadece lafta değil, yüksek oranda! Kırılmaları önler, dökülmeyi önler, koruyucu özelliği vardır ve mükemmel bir parlaklık verir.

Koku: Bergamot, ahşap ve meşe yosunu

Ambalaj: 30 ml’lik cam şişede gelir.

Sakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Herhangi bir nemlendirici veya bakım ürününü uygulamak için en doğru zaman, yüzün hala nemli olduğu zaman ya da duş sonrasıdır. Mühle sakal yağını yüz ve sakal temizliğinden sonra, cildiniz hafif nemliyken kullanın. Avucunuzun içine 2-3 damla sakal yağı dökün ve ellerinizi birbirine sürtün. Ardından sakalınıza masaj yaparak uygulamaya başlayın. Sakal uçlarını atlamadığınızdan emin olun. Sakal yağını istediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz. Bazı cilt/sakallar her gün kullanırken, bazıları haftada 2-3 kez kullanabilir.

Sakal balsamı nedir?

Sakal balsamı, sakal yağına benzer nem ve yumuşaklık vermek için tasarlanmış bir sakal bakım ürünüdür. İçerisinde sakal yağından farklı olarak, daha koyu bir yapıda olmasını sağlayan balmumu içeriği yer alıyor. Bu da nemin yanında şekil verilmesini sağlıyor.

Mühle sakal balsamı, sakal uzatan ya da kısa sakallı kişilerin sakal ve cildi nemlendirmesinde kullanılır. Yani sakal balsamının sakal bakımındaki kullanım amacı, cilt ve sakalın nemlendirilmesidir.

Koku: Kokusuz

Ambalaj: 100 ml’lik cam şişede gelir.

Sakal Balsamı Nasıl Kullanılır?

Parmak uçlarınıza bezelye büyüklüğünde bir miktar balsam alın.

Elinizle masaj yaparak sakal bölgenize uygulamaya başlayın ve iyice yedirin.

Ardından sakal fırçası yardımıyla sakalınızı taramanız emilime ve şeklinin oturmasına yardımcı olacaktır.

Uygulamak için en doğru zaman, yüzün nemli olduğu zamandır.

Az miktarda uygulandığında, hiçbir kalıntı bırakmadan kısa sürede emilir. Sakala nem verirken yumuşaklık ve esneklik sağlar.

İşte sakal yağı ve balsamı hakkında bilmeniz gereken her şey burada! Bu iki ürün farklı amaçlara hizmet eder ancak ikisi de sakalınızın sağlıklı büyümesi ve en iyi şekilde görünmesi için faydalıdır. Kuruluk, gerginlik veya deri döküntüsü yaşıyorsanız cildinizi de nemlendirmelisiniz ve burada sakal balsamı sizin için daha idealdir. Sakal yağını ise, hem daha uzun sakallarınıza şekil vermek hem de sakalı nemlendirip parlatmak için kullanabilirsiniz. Nihayetinde, sakalınız size teşekkür edecek… 

 

RELATED ARTICLES