Plastiksiz Temmuz: Çevreyi Koruyarak Daha Sürdürülebilir Bir Tıraş Nasıl Olur?

Plastiksiz Temmuz: Çevreyi Koruyarak Daha Sürdürülebilir Bir Tıraş Nasıl Olur?

Temmuz ayı, sıcak yaz günlerinin tadını çıkarmanın yanı sıra, çevreye daha fazla farkındalık kazandırmak için de önemli bir fırsat sunuyor. Bu ay, Plastiksiz Temmuz olarak bilinen, küresel bir çevre hareketine ev sahipliği yapıyor. Plastiksiz Temmuz, bireyleri ve toplulukları plastik tüketimini azaltmaya, alternatif, sürdürülebilir seçimler yapmaya ve çevre dostu yaşam tarzlarına geçiş yapmaya teşvik ediyor.

Bu hareket, 2011 yılında Avustralya'da başladı ve o zamandan beri dünya çapında yüz binlerce insanı plastik tüketimini azaltmaya teşvik etti. Plastiksiz Temmuz, genellikle tek kullanımlık plastiklerin (poşetler, şişeler, tıraş makineleri vb.) kullanımını azaltmaya odaklanır. Hedef, bu tür ürünlerin yerine sürdürülebilir ve çevre dostu alternatifler kullanarak dünya üzerindeki plastik ayak izimizi azaltmaktır.

Bugün, tıraş olmanın bile çevreyi korumak için bir fırsat olabileceğini tartışacağız. Sürdürülebilir tıraş uygulamalarına geçiş yapmak, Plastiksiz Temmuz hareketine aktif olarak katılım göstermenin mükemmel bir yoludur. Şimdi, plastiksiz bir tıraşın nasıl mümkün ve daha iyi olabileceğini birlikte keşfedelim.

Klasik Tıraş Makinelerine Geçiş Yapın

Adım 1: Klasik Tıraş Makinesine Geçiş Yapın

 

Dönemin tıraş alışkanlıkları, medyanın da etkisiyle genellikle plastik, tek ya da birkaç kullanımlık tıraş bıçakları üzerine kurulu. Ancak bu hem çevreye zararlı hem de gerçekten maliyetli olabiliyor. Aslında daha sürdürülebilir bir alternatif olarak, klasik tıraş makineleri hem daha çevre dostu hem de daha ekonomiktir. Klasik tıraş makineleri hem çevreye daha az atık bırakmakla kalmaz, aynı zamanda daha performanslı olmasıyla daha pürüzsüz ve tahrişsiz bir tıraş deneyimi sunar.

Sadece 2022 yılı için okyanuslarda 150 milyon plastik atık bulunduğu, 2050 yılında ise okyanus plastiklerinin muhtemelen balık miktarını geçeceği söyleniyor. Tek veya birkaç kullanımlık plastik tıraş bıçakları bu alan içinde maalesef küçük bir alana sahip değil. Bu yüzden, bu sorumluluk hepimize ait.

Klasik tıraş makinelerine geçiş yapmak, yılda birkaç kere atık olarak doğaya bırakacağınız plastik bir bıçak yerine, size bir ömür boyu kullanacağınız ve çok daha etkili sonuç alabileceğiniz bir alan sunar. Klasik tıraş makinelerinde mümkün olan jilet seçimi, size özel bir tıraş almanızı sağlarken, tek ve keskin bıçağın sonucu, tahrişsiz - batıksız kısacası sorunsuz bir tıraş deneyimidir. Klasik tıraş makineleri ile cilde baskı uygulamanız gerekmez, kendi ağırlığı ile sakalı kesebilecek yetenektedir. Bundan dolayı cilde daha az hasar verir, sakalı daha iyi keser ve ömürlük olduğundan uzun vadede çok daha çevre dostu ve ekonomiktir.

Adım 2: Doğal Tıraş Sabunları ve Kremleri Kullanın

 

Doğal Tıraş Sabunu ve Kremleri Kullanın

Tıraş köpükleri genellikle plastik şişelere basılır ve ne yazık ki sakalları etkili bir şekilde yumuşatma yeteneği sabun veya kreme göre daha azdır. Ancak doğru alternatiflerle, tıraş sırasında hem çevreyi koruyabilir hem de cildinizi daha iyi yumuşatabilirsiniz.

Mühle’nin tıraşa hazırlık ürünleri, tamamen bitkisel bazlıdır. Doğada çözünebilir kaplar ya da ambalajlar içinde sunulan tıraş sabunu ve tıraş kremleri, plastik tüketimini azaltmanın yanında tıraşa hazırlık anlamında yüksek etkilidir.

Tıraş sabunları ve tıraş kremleri, tüplere basılmış köpük ya da jel gibi ürünlerden çok daha yüksek kayganlaştırıcı özelliklere sahiptir. Bitkisel bazlı olması, cildinizin zararlı kimyasallara maruziyetini önlerken, tıraş sorunlarını da minimize eder.

Plastiksiz Temmuz boyunca, tıraş rutininizde doğala yer vermeyi düşünün. Hem çevreyi koruyacak hem de daha sağlıklı ve daha etkili bir tıraş deneyimi yaşayacaksınız.

Adım 3: Plastik Atıkları Azaltın

 

Plastik Atıkları Azaltın

Ambalaj kullanımının azaltılması, plastik saplar yerine metal ya da çelik saplar, kartuşlu başlıklar yerine yaprak jiletler, plastik tüpler yerine karton kutular… Yani tekli kullanımlardan uzun tüketim ömrü olan ürünlere doğru geçiş, tüketim kültürümüzün doğaya dönüşünün bir ifadesidir. Tekli kullanım ömrüne sahip ürünler ilk başta ekonomik gibi görünseler de süre içinde bizi hep tüketime ittiklerinden aslında uzun vadede daha pahalıya gelirler. Bunun yanında vaat ettikleri hizmetin kalitesi de hep ortalama seviyededir. Uzun tüketim ömrüne sahip ürünler ise başta yatırım gerektirir ancak bu yatırımı kısa sürede çıkarmalarının yanında, sundukları hizmetin kalitesi çok daha tatmin edici düzeydedir.

Plastiksiz Temmuz, hepimizin dünya üzerindeki plastik ayak izimizi azaltmamızı hedefleyen bir harekettir. Hayatımızda kıyafetimizden her türlü aksesuarımıza kadar, uzun ömürlü ve dönüştürülebilir ürünlere yer vererek atacağımız her küçük adım, doğa için büyük fark yaratır. Siz de tıraş rutininizi plastiksiz hale getirerek bu harekete katılabilirsiniz.

 

RELATED ARTICLES