Stick Tıraş Sabunu Nasıl Kullanılır?

Stick Tıraş Sabunu Nasıl Kullanılır?

Stick tıraş sabunu, sabun formunun kalem ya da ruj gibi bir sistemle bir çubuk halde sunumudur. Birçok erkek tarafından kompakt, kullanımı kolay ve taşınabilir olmasıyla öne çıkar. Tıraş sabunları, diğer tıraş öncesi ürünlere göre daha kararlı bir köpük verir. Uzun kullanım ömrüne sahip oluşuyla ekonomiktir. Stick tıraş sabunu ister fırçalı ister fırçasız kullanımı ve kolay taşınabilir oluşuyla, geleneksel tıraş severlerin dolabında vazgeçilmez bir parça haline geliyor.

Mühle Stick Tıraş Sabunu

 

Mühle stick tıraş sabunları, bir kaba basılmış şekilde gelir. Altından çevrilerek açılıp kapanan bir mekanizmaya sahiptir. Stick tıraş sabunları 37 gram ağırlığındadır, seyahatlerde taşınması oldukça pratiktir.

Tüm Mühle kozmetikleri gibi stick sabunlar da, tamamen bitkisel bazlıdır. Cilt dostu ve doğal ürünler, cildinize nazik bir muamele ile tıraş köpüğü üretmenize olanak tanır.

Mühle stick tıraş sabunları dört farklı koku seçeneğine sahiptir. Sandal ağacı, aloe vera, yabani iğde, greyfurt ve nane kokuları, modunuza ve mevsime göre size farklı seçenekler sunar.

Mühle stick tıraş sabunu

Stick tıraş sabunları ister fırçalı ister fırçasız şekilde kullanılabilir. Dolayısıyla seyahatlerde taşıması pratik ve kullanımda ekonomik bir üründür.

Stick Tıraş Sabunları Nasıl Kullanılır?

 

Fırça ile kullanımı:

Yüzünüzü ıslatın: Yüzünüzü ılık su ile ıslatın. Yüzünüz ne kadar ıslak olursa, sabunun kayganlığı ve sürülmesi o kadar kolay olacaktır.
Sabunu yüzünüze sürün: Tıraş edeceğiniz bölgeye sabunu sürmeye başlayın. Yüzünüzü ince beyaz bir tabakanın kapladığını göreceksiniz. Tüm bölgeye uygulayın.
Fırça ile köpürtün: Şimdi yumuşattığınız tıraş fırçasını yüzünüzde dairesel hareketlerle gezdirerek köpük yapmaya başlayın. (Bkz: Tıraş Fırçalarının Tıraşa Hazırlığı

Daha kalın bir köpük için su ekleyerek ya da fırçayı sabun ucuna sürüp yüze uygulamaya devam ederek, köpüğün kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Fırçasız kullanımı:

Sabunu ıslatın: Fırçasız kullanımda sabunun sıcak su ile ıslatılıp yüze rahatça sürülmesi daha da önemlidir. Sabunu sıcak suda ıslatın ve uç kısmını yumuşatın.
Yüzünüzü ıslatın: Ne kadar ıslatırsanız, sabunu o kadar kolay sürebilirsiniz.
Sabunu yüzünüze sürün: Tıraş sabununu, bölgeye sürmeye başlayın. Biraz kalın bir tabaka halinde sürmeye çalışın.
Köpürtün: Elinizi hafif nemlendirerek dairesel hareketlerle yüzünüzde ovuşturmaya başlayın. Bu sayede sabun yüzünüzde dağılacak ve yayılacaktır. Elle yapılan köpükte, stick sabun yüzünüzde daha kremsi formda kalacaktır.

Stick Tıraş Sabunlarının Kullanımında Püf Noktalar

 

Sabunu ve yüzünüzü nemlendirin: Stick tıraş sabununu kullanmadan önce, sıcak suyla hafifçe nemlendirin. Bu, sabunun yüzeyini yumuşatarak sabunun daha kolay sürülmesini ve köpüğün daha kolay oluşmasını sağlar. Yüzünüzü su ile ıslatmanız, sabunu daha rahat uygulamanıza olanak tanır. Sabunu ve yüzü ıslatmak, stick tıraş sabunları için anahtar noktadır.

Sabunu ihtiyacınız kadar açın: Stick sabunun alttan çevrilen mekanizmasına hassas davranın ve sabunu ihtiyacınız kadar açmaya özen gösterin.

Köpükte form farkı: Elle oluşturduğunuz köpük daha kremsi yapıda, fırça ile oluşturduğunuz köpük daha havalı ve sulu olacaktır.

Kıvamı ayarlama: Daha kalın bir köpük kıvamı için fırçanın ucunu sabuna sürerek ek uygulama yapabilir, gerektiğinde su ekleyip çıkararak köpüğe kıvam verebilirsiniz.

Stick tıraş sabunları doğru teknik ve iyi ürünlerle, size özellikle yaz aylarında pratik bir geleneksel tıraş keyfi yaşatacaktır.

Konuyla ilgili İngilizce anlatımlı örnek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 

RELATED ARTICLES